FILIALA JUDEȚEANĂ SĂLAJ
A ASOCIAȚIEI COMUNELOR DIN ROMÂNIA

Comuna Zimbor

Comună membră ACoR din 28.05.2001

Prin HCL nr. 7 din 28.05.2001 comuna Zimbor a devenit membru al Asociației Comunelor din România

Descrierea comunei

Comuna Zimbor este situată în partea de sud –est a județului Sălaj, la o distanță de 36 km , de municipiul Zalău, reședință de județ și la 23 de km de orașul Huedin –județul Cluj .Vecinii comunei sunt la nord comuna Sânmihaiu Almașului, la est comunele Hida și Dragu la sud-est teritoriul județului Cluj, la sud –comuna Cuzăplac .
Din punct de vedere administrativ comuna are în componență 5 sate – Zimbor care este și centrul de comună, Chendremali ,Dolu , Sutoru și Sâncraiu Almașului .
Legăturile comunei cu exteriorul se realizează pe cale rutieră, aceasta fiind traversată pe o distanță de 16 km de drumul european E 81 Zalău-Cluj Napoca, recent modernizat, ce traversează localitățile Chendremal, Zimbor, Sutoru și Sâncraiu Almașului, drumul național 1G Jibou-Hida – Huedin se face legătura cu orașul Jibou din cadrul județului si localitatea Huedin situata in județul Cluj . Legătura centrului de comuna cu satul Dolu se face prin drumul comunal DC 58 Zimbor- Dolu- Sâncraiu Almașului .
Suprafața totală a unității administrativ-teritoriale este de 74,80 kmp., din care intravilanul are o suprafață de 332 ha si se prezintă pe localități după cum urmează:

  • satul Zimbor…………….intravilan 128 ha
  • satul Chendremal …….intravilan  38 ha
  • satul Sutoru ……………intravilan  57 ha
  • satul Sâncraiu –Almașului –intravilan 63 ha .
  • satul Dolu ……………….intravilan 46 ha

Nu are o stemă aprobată prin H.G.

Gabriel MUREŞAN

PRIMARUL COMUNEI

Date de contact:

 Website: www.comunazimbor.ro
 E-mail: zimbor@sj.e-adm.ro
 Telefon: +40 260 627 605