FILIALA JUDEȚEANĂ SĂLAJ
A ASOCIAȚIEI COMUNELOR DIN ROMÂNIA

Comuna Mirșid

Comună membră ACoR din 30.11.2006

Prin HCL nr. 57 din 30.11.2006 comuna Mirșid a devenit membru al Asociației Comunelor din România

Descrierea comunei

Comuna Mirșid este situată în zona centrală a județului Sălaj, poziționată la contactul Depresiunii Zalău cu Dealul Dumbrava și culmea afundată a Munților Meseș la o distanță de 11 km de municipiul Zalău, la 11 km de Jibou și la 29 km de Cehu Silvaniei. Comuna include satele Mirșid, Firminiș, Moigrad-Porolissum și Popeni.

DESCRIEREA ŞI SEMNIFICAŢIILE
elementelor însumate ale stemei comunei Mirșid, județul Sălaj

Descrierea stemei:
Stema comunei Mirșid, potrivit anexei nr. 1.2, se compune dintr-un scut triunghiular cu marginile rotunjite, tăiat. În partea superioară, în câmp roșu, se află patru frunze de stejar de aur. În partea inferioară, în câmp albastru, se află poarta Praetoria, formată din două turnuri semicirculare, fiecare cu câte trei ferestre, turnurile încadrând poarta, compusă din două arce de cerc, având deasupra lor zidul crenelat, totul de argint. Scutul este timbrat de o coroană murală de argint cu un turn crenelat.

Semnificațiile elementelor însumate:
Frunzele de stejar simbolizează pădurile de foioase din zonă, iar numărul lor indică numărul satelor componente ale comunei. Poarta reprezintă Poarta Praetoria a Castrului roman Porolissum, aflat în localitate. Coroana murală cu un turn crenelat semnifică faptul că localitatea are rangul de comună.

Călin-Augustin BERESCHI

PRIMARUL COMUNEI

Date de contact:

 Website: www.comunamirsid.ro
 E-mail: primaria@comunamirsid.ro
 Telefon: +40 260 663 591